Värt att nämna igen!

När man går i renoveringstankar och faktiskt ska sätta igång så finns det några viktiga punkter att tänka igenom innan man börjar.

 

  • Bestämma sig hur!
När man ska sätta igång så är det väldigt viktigt att man har en tydlig bild i huvudet på hur man vill att det ska vara. Skriv ner det också, kanske till och med en ritning – vilken inredning, kakel, färger och detaljer. Du kan även bolla idéer med entreprenören du har, för att få bra tips och så vidare.
  • Hör runt om andras!
När du ska renovera ditt badrum så kan det verkligen vara smart att höra med andra som också renoverat för att höra hur processen gått till. Om man vet hur det ska gå till så är det enklare att förhandla med olika entrepenörer.
  • Se till att hör med ditt försäkringsbolag
Det är ytterst viktigt att du pratar med ditt försäkringsbolag om vilka krav de har på din renovering, så att försäkringen inte slutar gälla för att arbetet inte är utfört korrekt.
  • Gör din budget!
När du får in offerter kan det vara enklare att få en bild på vad det kan kosta. Genom detta och materialkostnaderna så är det viktigt att du sätter en budget för hur mycket du ska spendera på renoveringen. Det är annars enkelt att välja exempelvis kakel eller inredning som gör slutkostnaden för dyr för just er.
  • Ta in offerter!
Viktigt när du ska välja entreprenörfirma är att du tar in flera offerter och jämför. Be allihop att specificera vad som ingår och inte, samtidigt som du jämför så kan du även spela ut dem mot varandra. Firmorna vill ha din badrumsrenovering, så du har en bättre chans för en bättre affär om du faktiskt får dem att kämpa lite för just dig. Då kan priserna gå ner och andra fördelar som du inte fått om du tog första bästa.