Vanliga frågor

När man renoverar badrummet för första gången är det vanligt att man har en massa frågor. Därför tänkte vi att vi ska börja med att svara på vanliga frågor som dyker upp. Har du en egen fråga kan du ställa den bland kommentarerna så svarar vi så gott vi kan. Här kommer svaret på tre av de vanligaste frågorna:

Behöver man bygglov för att renovera badrummet?

Svar: Nej, man behöver inte bygglov för en vanlig badrumsrenovering.

Måste man göra en bygganmälan när man ska renovera badrummet?

En bygganmälan till kommunen bör göras om renoveringen kommer att inverka på bärande delar av konstruktionen eller påverka vatten och avlopp. Ta kontakt med byggnadsnämnden eller din hantverkare för att ta reda på vilka regler som gäller i just din kommun. Bor du i en bostadsrätt bör du även få ett godkännande från föreningen.

Kan man renovera badrummet själv?

Om du har den kompetens och behörighet som krävs – absolut! Har du däremot ingen erfarenhet inom området bör du överlåta renoveringen till experterna. Om något går fel under en badrumsrenovering kan konsekvenserna som följer bli riktigt stora. Det är många moment i en badrumsrenovering och har du inte kompetens inom allt från el och VVS till snickeri och plattsättning m.m. så bör du inte ge dig på denna utmaning själv.