Slipp städa badrummet så ofta!

Hej allesammans!

När man har renoverat badrummet så vill man ju hålla det så fräscht som möjligt, därför tänkte vi tipsa er om saker man kan göra för att slippa städa så ofta.

  • Minska fukten
Om man alltid skrapar av golv, vägg och duschdörrar efter dusch så förlänger du tiden mellan gångerna du måste torka av. Har du fläkt så är den bra att slå på när det är fuktigt och när du duschareller öppna upp fönstret. Har ni duschdraperi så se till att sträcka ut det efter duschen så att det törår snabbare.
  • Stöt bort vatten
Om man använder vattenavstötande medel på väggar och duschdörrar så minskar antalet fläckar från fukten, mineraler och tvålresten löses upp och sköljs bort.
  •  Byt ut tvålen
Att byta ut tvålen mot en tvålpump med flytande tvål kommer minska städningen av handfatet och kommer även minska antalet bakterier som i regel samlas runt en tvål.
  • Ordning och reda i skåpen
Istället för att ha dina toalettartiklar framme så är det bättre att organisera i era skåp i badrummet så att allting får sin plats. Det ser renare ut och det blir enklare att städa och torka av ytor som nu istället är tomma. Dessutom kan man organisera skåpen snyggt!
  • Duschdraperiet smutsigt?
Istället för att behöva tvätta duschdraperiet stup i kvarten för att det samlas tvålrester på det så kan man spraya nederkanten av draperit några gånger i månaden, vilket håller fläckar och mögel borta. När sprayen har fått göra sitt så är det bara att skölja av.