Planera kostnaderna

En badrumsrenovering är oftast ingen billig renovering och mer än sällan blir utgifterna större än man från början hade tänkt sig. Det gäller därför att planera detta projekt väldigt noggrant innan man sätter igång och köper material och anlitar en specialist. Med effektiv planering kan man kontrollera utgifterna bättre.

1. Sätt en maxbudget för hur mycket du faktiskt har råd att spendera och utgå sedan efter den summan när du planerar materialköp m.m.

2. Fundera även på vad som är viktigast att lägga pengar på. Självklart ska du välja material av god kvalitet. Men tänk på att det är minst lika viktigt att anställa en kunnig och erfaren hantverkare som sköter jobbet åt dig. Har du själv den erfarenhet och kunskap som krävs kan du förstås spara pengar genom att göra arbetet själv.

3. Behöver du faktiskt byta ut badkaret och toaletten? Eller räcker det med att byta ut golv och väggar? Är ditt badrum i behov av en helrenovering eller är det du som vill ha en förändring? Kanske behöver inte allt bytas ut? Lite ny och fräsch färg på väggarna och ny inredning kan göra stor skillnad i ett badrum.

4. Om kostnaderna trots allt överskrider din budget kan det vara bra att du läst på lite om olika lån så att du inte plötsligt hamnar i knipa. Oväntade saker kan hända, speciellt i ett badrum där det finns risk för bland annat vattenskador. Blir du tvungen att ta ett lån kan du vända dig till exempelvis Folkia. De har inga dolda kostnader, vilket gör att du enkelt kan lägga upp en återbetalningsplan.