Funderar på badtunna

Badtunna är kanske inte vad man kan ha i lägenhet inne i stan, men har man en radhuslägenhet med hyfsat stor trädgård kan det gå. Bada i badtunna är riktigt trevligt oavsett årstid. I sommarnatten med några kalla öl, under svala höstkvällar eller varför inte mitt i kallaste vintern? Det är alltså skönt oavsett när på året du känner för att bada tillsammans med några av dina närmaste vänner.

Badtunnor kan man hitta i två olika material:

  • Vedeldad badtunna i trä

Den vedeldade badtunnan i trä brukar finnas i tre storlekar att välja på: 4-6 personer, 6-8 personer och 8-10 personer. Ju större tunna desto mer vatten att fylla den med medan priset endast skiljer en tusenlapp från den minsta till den största.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Badtunna klädd i trä på utsidan och plast på insidan

Fördelarna med en badtunna i plast är att de är lättare att underhålla, det går åt mindre vatten och de har längre hållbarhet. Även denna tunna finns i tre storlekar, från 4-6 personer, 6-8 personer och 8-10 personer. Priset är något högre än för den vedeldade badtunnan. Det kan bero på att platstunnan förväntas ha en längre hållbarhet. Här skiljer det 2000 mellan den billigaste och minsta från den dyraste och största.