Finansiera renoveringen!

 

När man har bestämt sig för att man ska börja planera en renovering av sitt badrum så gäller det att bestämma hur man ska finansiera den. Det finns ju några alternativ som kan vara bra att veta om, därför har vi här samlat några tips!

Spara själv

Att spara ihop pengarna själv är så klart det allra bästa alternativet då man slipper ränta och andra avgifter som kan tillkomma. Men det är så klart inte alla som har möjlighet att spara speciellt mycket varje månad, dessutom kanske renoveringen är något akut, så tiden inte finns för att vänta för länge. Det kan även vara så att man redan har tillräckligt många lån, så att man faktiskt inte borde ta ett nytt. Då får det ju ta den tid det tar att spara ihop till finansieringen.

 

Bostadslån

Bostadslånet är det vanligaste sättet att finansiera sin renovering. Detta gör man genom att ansöka kredit på sitt bostadslån, vilket innebär att bostaden i sig används som säkerhet. Denna form av lån är även den som i regel ger den lägsta räntan och har relativt låga amorteringskrav. Om renoveringen dessutom leder till ett högre värde av bostaden så är detta sätta att rekommendera.

 

Privatlån

Efter bolånet så är privatlån det vanligaste sättet att finansiera renoveringen. Att ta ett snabblån enkelt är det bästa alternativet när det handlar om en mindre omfattande renovering. Detta lånet betalas tillbaka snabbare, vilket är ett bra alternativ för en snabbare process. Räntan är något högre än bolånen, men samtidigt så blir du av med lånet mycket snabbare efter renoveringen är färdig och värdeökningen av bostaden är din.

Har ni några frågor så tveka inte att kontakta oss eller din bank för bästa alternativet för just dig!