Bastu i villa

Alla borde ha en bastu hemma – det är en rening för kroppen då porerna öppnar sig och släpper ut gifterna, och för själen då det är avslappnande, vilande och ger kroppen en chans att återhämta sig.

När man pratar om bastu finns det två olika sorter. Torrbastu, som oftast används i medicinskt syfte, samt ångbastu som är vanligast i hemmen.

När man förr i tiden värmde stenar över öppen eld och sedan hällde vatten på dem för att få den efterfrågade ångan har tekniken idag gått framåt till automatiserade bastun. Säkerheten har utvecklats till att man idag kan stänga av bastun från insidan istället för från utsidan vilket var vanligt förr.

Oavsett hur modern bastu man vill ha – så är det en sak som inte kommer att ändras och det är att inredningen ska vara utav trä. Gärna naturträ.

Förra veckan la vi upp inspirerande bilder på hur olika bastun kan se ut i lägenhet för dem som eventuellt inte trodde att det var möjligt. Nu har turen kommit till inspirerande bilder på olika bastuutföranden i hus med lite större utrymme. Njut och låt er inspireras av dessa fantastiska lösningar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bastu med havsutsikt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bastu med sjöutsikt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bastu med utsikt över skog